JHVH:n silmäterä

Arabitoimittajan mielipide

Jerusalem Postissa 12.11.2000 oli Yhdysvalloissa asuvan arabitoimittaja Joseph Farahin artikkeli nimeltä "Palestiina" on myytti. Myös suomalainen arkeologi ja Israel-opas Ariel Livson on ikuistanut sen kirjaansa "Israel -luvattu maa" (2001). Artikkeli on yhä edelleen ajankohtainen, ja se oli oikeastaan ajankohtainen jo ennen kuin se tuli kirjoitetuksi. Mutta varsinkin näinä päivinä se ansaitsee tulla jälleen julkisuuteen. Israel on jälleen samoista syistä johtuen maailman silmätikkuna, syistä jotka pysyvät sitkeässä kuin täi tervassa. Joseph Farah on yksi niistä rohkeista arabeista, jotka uskaltavat sanoa totuuden, silläkin uhalla että he ja heidän perheensä saavat julkitulonsa myötä tappouhkauksia. Näin kävi myös Farahin kohdalla. Ohessa hänen artikkelinsa:

"Olen ollut siitä lähtien hiljaa kun Israelissa alkoivat vihamielisyydet temppelialueen tapahtumien takia. Nyt en voi kuitenkaan enää vaieta. Yli 120 ihmistä on jo kuollut joka puolella Länsirantaa ja Israelia. Ja miksi? Jos te uskotte mitä luette ja näette useista uutislähteistä, palestiinalaiset haluavat kotimaan ja muslimit haluavat hallita paikkoja, jotka heidän mielestään ovat pyhiä.

No, arabi-amerikkalaisena lehtimiehenä, joka olen oleskellut pitkään Lähi-Idässä, minun on kerrottava teille, että nämä ovat vain tekosyitä mellakointiin, rettelöintiin ja kiviin tarttumiseen. Eikö olekin mielenkiintoista, että ennen Kuuden päivän sotaa (1967) ei ollut olemassa vakavaa liikettä palestiinalaisten kotimaan puolesta?

"No Farah", joku voi sanoa, "se oli ennen kuin israelilaiset valloittivat Itä-Jerusalemin ja Länsirannan."

Se on totta. Kuuden päivän sodassa Israel valloitti Itä-Jerusalemin, Juudean ja Samarian. Mutta se ei vallannut näitä alueita Jasser Arafatilta. Israel valtasi ne Jordanian kuningas Husseinilta. En voi muuta kuin ihmetellä miksi yhtäkkiä kaikki palestiinalaiset löysivät kansallisen identiteettinsä sen jälkeen kun Israel voitti sodan.

Totuus on ettei arabien Palestiina ole yhtään sen todenperäisempi kuin Satumaa. Ensimmäinen kerta kun sanaa Palestiina käytettiin oli vuosi 135 jKr. kun roomalaiset aiheuttivat kansanmurhan juutalaisia vastaan, tuhosivat heidän temppelinsä ja ilmoittivat, ettei Israelin maata ole enää.

Siitä lähtien, roomalaiset lupasivat, se tunnettaisiin nimellä Palestiina. Nimi juontaa sanasta "filistealaiset" - kansa, jonka juutalaiset alistivat hallintonsa alle vuosisatoja aikaisemmin. Se oli
roomalaisten tapa lisätä suolaa haavoihin. He myös yrittivät muuttaa Jerusalemin nimen Aelia Capitolinaksi, mutta sillä oli vielä vähemmän pysyvää vaikutusta.

Palestiina ei ole koskaan ollut olemassa - ennen tai jälkeen - itsenäisenä kokonaisuutena. Sitä hallitsivat vuoron perään roomalaiset, islamilaiset kalifit, ristiretkeläiset, ottomaaniturkkilaiset ja lyhyen aikaa englantilaiset ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Britit todellisuudessa hyväksyivät luovuttamaan Palestiinan juutalaisille kansankodiksi.
Ei ole olemassa palestiinankieltä. Ei ole olemassa selvää palestiinalaista kulttuuria. Ei ole koskaan ollut olemassa maata nimeltä Palestiina, jota palestiinalaiset ovat hallinneet. Palestiinalaiset ovat arabeja, joita ei voida erottaa jordanialaisista (toinen tuore keksintö), syyrialaisista, libanonilaisista, irakilaisista jne.

Muistakaamme, että arabit pitävät hallussaan 99,9 prosenttia koko Lähi-idän maa-alueista. Israel edustaa 0,1 prosenttia koko maa-alasta. Mutta se on liikaa arabeille. He haluavat sen kaiken. Ja se on
viime kädessä syy nykyisiin ongelmiin ja tapahtumiin.

Ahneus, ylpeys, kateus ja kiihko. Ei ole väliä kuinka paljon maa-alueita Israel luovuttaa palestiinalaisille, se ei koskaan tule riittämään.

Mitä tulee islamin pyhiin paikkoihin? Jerusalemissa niitä ei ole yhtään. En odota, että te tulette koskaan kuulemaan tätä brutaalia totuutta keneltäkään muulta kansainvälisessä mediassa. Todellisuudessa
Koraanissa ei mainita kertaakaan sanaa Jerusalem. Se mainitsee Mekan satoja kertoja. Se mainitsee Medinan lukuisia kertoja. Se ei koskaan mainitse Jerusalemia. Ja hyvällä syyllä. Ei ole mitään historiallista todistetta, joka ehdottaisi Muhammedin käyneen Jerusalemissa.

Miten sitten on mahdollista, että Jerusalemista on tullut Islamin kolmanneksi pyhin paikka? Muslimit nykyään siteeraavat erästä koraanin lausetta, 17 suura, jonka nimi on "Yöllinen matka". Siinä kerrotaan, että unessa tai näyssä Muhammed vietiin yöllä "pyhästä temppelistä kaukaisimpaan temppeliin, jonka paikan me olemme siunanneet, jotta voisimme näyttää hänelle merkkimme..."
Seitsemännellä vuosisadalla jotkut muslimit paikallistivat nämä edellä mainitut temppelit Mekkaan ja Jerusalemiin. Ja tämä Islamin lähin yhteys Jerusalemiin - myytti, fantasia ja toiveajattelua. Toisaalta juutalaiset voivat varmuudella seurata juuriansa Jerusalemiin aina Aabrahamin päiviin saakka.

Viimeisimmät väkivaltaisuudet Israelissa syttyivät, kun Ariel Sharon (1928-2014, toim.huom.) vieraili temppelialueella, joka on Salomon rakennuttaman temppelin perusta. Se on juutalaisten pyhin paikka maailmassa. Sharon ja hänen seurueensa sai vastaansa kiviä ja uhkauksia. Tiedän miltä se tuntuu. Olen ollut siellä.
Voitteko kuvitella miltä juutalaisesta tuntuu kun häntä uhkaillaan, kivitetään ja fyysisesti pidetään ulkona juutalaisuuden pyhimmästä paikasta?

Mikä sitten on ratkaisu Lähi-Idän silpomiseen? Rehellisesti sanottuna, itse olen sitä mieltä, ettei siihen löydy ihmisen tekemää ratkaisua. Mutta jos se ratkaisu on olemassa, sen on alettava totuudesta. Teeskentely aiheuttaa vain lisää kaaosta. Jos arabit ovat sitä mieltä, että heidän laittomat ja perättömät vaatimuksensa vastaavat täysin juutalaisten 5000-vuotista perintöikeuttaan, jonka takana ovat lukuisat historialliset ja arkeologiset todisteet, toiveet ja halut antavat diplomatialle ja rauhanturvaamiselle huonon nimen."

23.7.2017

Vertailun vuoksi ohessa linkki tämän päivän levottomuuksiin Temppelivuorella (artikkeli on englanninkielinen) :

https://unitedwithisrael.org/temple-mount-incitement-spurs-continued-palestinian-riots/

Tässä erään toisen arabin, vieläpä muslimin, mielipide elokuulta 2017 (artikkeli on englanninkielinen) :

https://worldisraelnews.com/opinion-the-battle-over-jerusalem-has-just-begun/

Lopuksi, alla HUIKEAN tyhjentävä tiivistelmä islamista (englanniksi) :

https://www.youtube.com/watch?v=Ry3NzkAOo3s&feature=youtu.be

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------